I support

Sunday, July 31, 2011

:: Salam Ramadhan ::


Sempena bulan ramadhan yg bakal menjelma.. marilah kita perbanyakkan amal ibadah kita.. penuhi kehidupan dgn keberkatan....  semoga ibadah puasa kali ini lebih bermakna dari yg sebelumnya dan mudah-mudahan terampun dosa2 yang lalu mengharap keredhan dan keberkatan dari yg maha berkuasa.. aminn..


misi mencari durian...yeahhh!!!

before buln ramadhan tiba tetiba jek tekak teringin nak makn durian...macm  biasa la..aku beli kat area kg, lindungan jek.. malas nak g jauh2.. aku rasa dah macam  tak bermusim palk ..merata-rata orang jual durian.. harga pun ada yg murah & ada jugak yg mahal... ni sume disebabkan lambakan durian yg melampau... 

klu korang nak beli durian ni..korang jangan terpedaya ngan kecantikan luaran kulit durian .. kekadang nampak cantik kat luar.. pstu mamat yg dok  jual ni pandai jek kopek kulit nak bagi kita cubit isi durian  ni...kita plak dengan ngan tak sabar nak jugak picit kelembutan isi durian tu... kat sana sume ok...tup-tup bila sampai kat umah kita buka isi kat dalam tu keras kedegang.. mau tak panas hati... dah la bayar memahalkan??kan??? memang aku selalu tertipula.. sabau jela... yela untung nasib la jugak beli durian ni kan???

tapi..tapi... nak cite yg best ni... jom tengok gambar ni...


keenakkan jelas ternyata ..
jangan pandang pada rupa selagi belum merasa.. 
bila dah rasa 
hurmmmm
kompom LEBIH DARI satu...
manisnya... lemaknya 
huhuhu sampaikan menjilat jari ..hehehe..


lihatla betapa nikmatnya makan durian ni.. isinya tebal manakala bijinya sangat nipis.. tersangatla puas hati sampai aku rasa macam nak makan ngan bijiknya jek ..ahahah...biji durian nih dah napk macam kerepek plak.. memang terbaek la time beli durian ni...



Tuesday, July 26, 2011

eeee... BAUuu..... Banyak BUUSSSUKK!!!

Al-kisahnya.. petang tadi masa kat dalam flightkan ada la sorang mamat ni.... bau dia sungguh harum semerbAK..  mula2 tu aku rasa bau badan.. tp aku boleh terima lagi laaa.. walaupun pahit terpakse ku tahan.. sebab duduk kat sebelah akukan!!!!
pastu dia tukar tempat kat kerusi satu lagi...rasa AHHH..leganya... kurang la sikitttt bau badan tu... yg paling aku tak tahan tu masa dia buka kasut,, kali ni baunya lagi shadiss ko!!!! bukan aku jek yg perasan,, tp satu row perasan... kitorg dok jeling-jeling kat kasut dia ..dia boleh wat tak paham.... gler la bau.. aku rasa klu campak kat sungai  kompom ikan kat dalam kolam tu semua timbul.. busuk doww..
dek kerana tak tahan .. ada la mamat yg lain dok  tegur secara bersahaja...'klu abang pakai kasut abang mesti tak baukan????  tp mamat tu gler kental tak paham2... sudah2nya masing-masing layan hidung sendirila.... klu ikut cara nabil 'bako jek.. kompom hilang bau.. tp bukan jek hilang bau tp hilang nyawa sume org kat dalam kapal terbang doww.. ahahhaha...

Superb BUSY!!!

  
hari ni aku superb bz gler.... tak menang tangan rasanya.... sume nak wat dalam satu masa... nak stayback petang semalam mcm xde keje.. dari aku dok tunggu melangut tunggu keje baik aku lepak kat umah.. tup2 pagi2 ni buka email.. ha ko!!! macam2 aku kene nak wat.. tak terkejar lak... tp takpe pelan-pelan kayuh. takut ada yg aku termiss lak... 

hopefully semuanyer berjalan ngan lancar...

maklumla petang ni aku nak kene gerak g sarawak plak... harap2 boleh la siap sumenyer before lunch ni.. klu tak ada la plak yg  kene sambung keje kat miri ni!!! uhuhuhu... tak sanggup plak rasanya.. yela sah2 sampai sana dah malam.. penat plk tu.. takkan aku nak masuk opis sambung wat keje kan???? ok katakan tidak!!! 

semoga di permudahkan segalanya.. amin....

bye la nak sambung keje nih!!!!


Monday, July 25, 2011

last part @ langkawi...

uhuhu.. salam... kompom la korg semua muntah dan menyampah tengok entry langkawi ni panjang bebenor.. tp takpe..  ni yg last ye.. pasni no morela... kite citer pasal lain plk ye..apa pun jom layan random picture ni ..


klu datang langkawi tak sah rasanya klu tak singgah kat Hj. Ismail Group... kat sini kitorang borong cokelat & sudu jek... pinggan mangkuk & periuk belanga kitorang beli kat Idaman Suri... klu tak g kat sana macam tak lengkap jek datang kat langkawikan??? so sesape yg gler ngan pinggan correlle, vision, vantage  dan yg sewaktu dengan boleh bli kat sini.. regenya jauh lebih murah berbanding kat sini..memang berbaloi..



see..see.. betapa banyaknya kitorg shopping pinggan mangkuk... gler sakan betulla... berbaloi la beli kat sini.. separuh harganya dari beli kat pasaraya...hehehe... ms nak check-in jek aku dah terkejut.. barangg kitorang melebihi 100++ kg???? gler??? dahla kitorg beli baggage ni 70 kg jek!!! .

sudah2... kene pack semula barang kami.. letak yg mana betul2 berat.. balance tu kene bawa naik atas flight la... naik patah bahu aku.. bak kata pepatah alang membeli sampai terlebih beli..huhuhhu (pepatah aku ..suke hati aku la nak tulis apekan..)



pastu layan internet jap,, sib baik aku bawa lappy & broadband... nak harap wifi kat airport ni macam hampeh jek...ye aku memang 'tukang bawa jek' yg dok layan adik2 aku... huhu..sabo jela...dah2.. kene tutup  lappy .. nak balk kl dah ni...




pemandangan yg cukup cantek sepanjang perjalanan  langkawi - KL... 
bye..bye.. nnt kami datang lagi


Thursday, July 21, 2011

Langkawi Part 18# Dataran Lang #

Aktiviti hari terakhir kat langkawi..


melepak kat Dataran Lang..


tasik yg terdapat kat Dataran Lang..


helang yg menjadi mercu kebanggaan Langkawi


pict. ni nampak macam waktu senjakan??? wahhal ambik masa tengahari remang..


helangg


testing..testing .. gigih tul panjat kat tulisan langkawi ni.. panas terik jagan citer la...


kami yg nampak macam semut...semut pun semutla yg penting nampak jelas burung helang & tulisan langkawi tuh!!! eh tetiba nampak lampu lip lap lip lap lak...ahahhaha


iskkkk!! rasa macam nak bawa balik burung helang ni jela.....