I support

Thursday, April 11, 2013

Masalah kelemumur??? Oh no.. No..


Korang penah ada masalah kelemumur tak?
Aku ada.. Macam2 syampu & jenama aku cube.. Pakai limau nipis pun penah cube... Tp hampeh.. Yg ada rasa perit .. Huh sakit kulit kepala aku.. At the end still sama.. xde effect.. Mungkin kelemumur aku ni jenis degil kot??? Hahaha... Pastu aku potong rambut dgn harapan blh la mgurangkan masalah aku.. Akhirnya kecewa sbb rambut dah pendek tp kelemumur ttp x hilang..
TAPI..tapi.. Tapi.. la ni masalah aku dah hilang .. Nak tau aku pakai ape??? Jeng .. Jejeng...

-
-
-
-
-
-
-
-
-




Ye .. Aku pki syampu jenama pristine.. Aku dapat syampu ni pun dari adik housemate aku... Aku tak pasti kat klinik lain ada jual atau tak..

Kat mana nak dapat benda nih????? Ok sila g beli kat Klinik Kita ye.. Harga aku tak pasti mmg mak dapat free ye.. terima kaseh bebanyak ye ati sbb dok promote benda ni kat akk.. Tu saja nak share utk kali ni.. Babai..

Wednesday, March 27, 2013

Quote of the day

Doa tak kira masa... Semoga di permudahkan rezeki utk kita semua... Amin

Tuesday, March 26, 2013

Wedding #part 2- NIKAH

Salam semua...
dah nak basi dah tp aku br  nak up entry aku nikah..
maafla korang2.. tuan tanah bz melampau2..
tak terkejar rasanya..

ok2.. straight to the point..
masa nikah aku pilih tema ala2 arab..
puas mak gugel mencari bahan nak merealisasaikan impian aku..
akhirnya.. hajat nak pakai ala2 arab menjadi jugak..
from head to toe semua aku punya sendirik..
save bajet ok...

puteri arab wanna be??- *mood berangan*

cover baju aku beli masa g bercuti kat indon.(sangat murah)
dress aku tempah pastu aku jahit manik sendiri..
veil pun wat sendiri sbb aku nak matchkan ngan dress tu.. (psttt.. sape2 yg nak tempah veil & sarung muka blh deal ngan aku)..
penat tu memang penat tapi bila tgk hasil tu mmg puas hati...

*make up time* simple but nice


pandangan tepi

masa ni perasaan aku bercampur baur.. macam2 ada.. hanya tuhan je yg tahu...

 
 alhamdullilah semuanya berjalan ngan lancar dengan sekali lafaz ..amin


Friday, March 1, 2013

Melaka River Cruise


sape penah g Melaka??
tau korang selalu pegikan.. aku rasa dah hampir 5thn lebih tak datang melaka..
banyak yg berubah.. datang melaka pun sebab g kenduri BIL aku... dah alang2 sampai harusla singgah dataran pahlawankan.. masa aku g ni CNY. org rame gler.. jalan sume jammed. betul2 mencabar kesabaran... disebabkan jammed yg terlampau tak jadi lepak kat dataran pahlawan. so aku ckp kat husband aku nak g naik feri.. dah sampai takkan tak naik kot?? sib baik nak g kat sini tak bape jammed. aku pun tak taula celah mana kitorg redah asal tersekat dalm jammed.

kebetulan cuaca agak baik. tak panas & tak hujan.. mendung sesaje.. so naik tengahari remang pun takde hal.. okla meh kita layan gambar...

lambakan bot..


kalau tak nak naik bot pun takpe.. boleh la cube naik monorail. tp kn ikut jadual monorail nih.. sbb tak tak beroperasi sepanjang masa ye..

harga tiket.. still reasonable la...

kincir air..

lukisan yg terdapat disetiap belakang bangunan... 

 perkampungan melayu yg masih mgekalkan warisan melaka




Thursday, February 28, 2013

Hobi

semua orang ada hobi..
aku pun ada tp hobi aku adalah tdo..muaahhhahhh....tak macam husband aku... dia lebih banyak habiskan masa melayan pokok2 peliharaan dia.. nak wat camne binik plak malas..klu datang umah kat ipoh macam best sebab blh tgk pokok yg husband aku tanam... tetiba jd jatuh cinta plak.... tapi klu aku yg jaga tak pasti camne rupanya... lately ni dia dah jatuh cinta ngan pokok bonsai plak.... nnt bila ada masa nak ajak g cameron highland la nak beli pokok bunga banyak2... tp husband aku yg kene jaga... .. aku tolong jaga utk hujung minggu jek... kepuasan tu datang bila ape yg kita buat menjadi... betul tak??

 
cantekkan??

Sunday, February 17, 2013

Bunga tisu

Salam semua..
Banyak benda nak citer tapi terpakse kasi "peram" sume entry tu... Lately ni busy ngan keje ngan wedding aku... Rasanya bulan 3 ni barula lega. Bolehla bernapas sikit...

Ni antara yg paling pantas aku buat. Nx week nak wat kenduri sebelah lelaki.. So start semalam sampaila pg td aku bertungkus lumus buat bunga telur. Siap baik buat 50pcs je. . Malam td mmg bersengkang mata mgadap bunga nih.. Pg td just settlekan balance yg tak siap malam td. Letih sangat sebab berkejar masa sbb ptg aku nak fly g miri plak. Tp bila dah siap lupa plak rasa letih tu... Caiyok utk diri sendiri.. Hehehehe

La ni dah landing kat hotel. Sambil layan tv sambil tulis blog. Okla nak g cari makanan plak.. Laporr.. Bye




Wednesday, February 6, 2013

Hot Spring Sg. Klah


Salam sume..
Hari nak cite Hot Spring ye.
Dah bertahun tak datang kat sini..
So masa cuti thaipusam tu aku g mandi manda kat sana..
Kali aku pegi bawa mak & abah sekali. Even dekat kat ngan kampung aku tp mak & abah aku tak penah pun datang kat sini.. Jadi marila kita beramai-ramai bermandi-manda ye..
Rasanya banyak yg berubah.. Harga pun mestila berubahkan..
untuk senarai harga boleh tgk kat gambar ni.. Mak & abah aku dapat discount sbb warga tua..

 *entrance tiket*

Nak tau ape yg ada kat dalam Hot Spring & Spa ni?? blh la tgk kat gambar ni... aku malas nak cite pepanjang..klu nak bermalam kat sini pun boleh?? rate blh tengok kat sini ye..




Dr entrance tiket agak jauhla nak berjalan kat dalam ni... tp sekarang tak lagi.. Dah ada buggie (aku pun tak pasti dpa panggil ape ni) Buggie ni betul2 berenti kat entrance kolam air gunung.. hr tu buggie betul2 turunkan kitorg kat tempat org jual makanan. Terus lapar.. Dah la tak makan lagi.. Oh ya  for your info kat sini tak di benarkan bawa makanan luar ye.. So klu korg bawa bekalan sila berpicnic kat bawah pokok sebelum pintu masuk atau kat parking... Tp aku degil ttp bawa makanan sendiri. Aku bawa kerepek je.. Buat kudap-kudapan masa nak rendam kaki nanti.. Hehheh.. Pepandaila la weii nak idup...

*mak & abah aku dating sambil rendam kaki*

Mula2 kitorg tuju jat tempat kolam air panas. .. tahap kepanas aku terlupe la plak.. kat sini tidak dibenarkan merendam kaki lebih dr 30mnt.. klu buat 15 minit pun kaki kit dah merah.. panas babe.. habis mati sume kuman2 ..ahahahha ..


Habis rendam kaki blh korg jalan kat atas batu.. Senaman utk tapak kaki.. Tak payah susah nak g reflexology..

klu nak berendam blh la berendam kat kolam ni.. ada 3 kolam ngan suhu yg berbeza... tp korg nak berendam ngan privacy blh  g kat private jakuzi.. Bayarannya aku tak pasti sbb aku tak masuk hari tu.. 

 lepas rendam kaki tu aku g kat tempat boiling eggs ni.. Harga telur kat sini 6biji+kicap =rm5. Aku tak beli sbb dah bawa dr umah.. Lagi jimat .. Korg nak rebus bape lama blh la tgk instruction kat board tepi org jual telor. yg ni aku lupa nak abk gambar... Rame giler org rebus telur.. kene beratur pheww..bila aku dah dapat port letak telur mmg tak bangunla .. Nak jaga telur punya pasal..


Settle je makan telur rebus aku terus g kat kolam air gunung plak.. Aku tak mandi pun just temankan husband aku je.. Jeles plak tgk dia mandi sambil kuak lentang... Ciss.... best mandi kat sini sbb airnya sejuk.. 




diam tak diam hampir 3 jam jugakla lepak kat sini.. kemas2 barang terus balik...ms nak g parking abah aku ajak jalan kaki je ikut titi ni...boleh la menikmati pemandangan . .. Bila ikut titi ni lagi dekat kot .., redup pun redup ..next time klu datang lg aku nak bawa khemah & tikar baru la blh lepak lelama...